Linkbuilding

Online marketing is tegenwoordig voor bijna alle bedrijven van groot belang. Consumenten beginnen de zoektocht naar producten vaak online en daarom is het belangrijk om hier vindbaar te zijn. Online marketing bestaat echter uit enorm veel onderdelen, waaronder onder andere zoekmachineoptimalisatie, advertising en social media. Welk onderdeel van online marketing voor jouw bedrijf belangrijk is, hangt natuurlijk af an je doelgroep. Voor veel bedrijven is het handig om hoog te staan in de zoekmachines, aangezien veel mensen op Google hun vragen opzoeken.

 

Advertising of SEO

Hoog staan in de zoekresultaten kan op twee manieren, namelijk door advertenties in te zetten of door je website te optimaliseren. Het voordeel van adventeren is dat je snel resultaten ziet omdat je betaalt om hoog te komen. Echter is advertising natuurlijk wel tijdelijk. Wanneer je budget op is, dan zul je direct geen resultaten meer zien. Zoekmachine optimalisatie werkt anders. Hier ben je constant verbeteringen door aan het voeren op hoog te komen in de zoekmachines. Deze veranderingen verdwijnen niet waardoor je rankings ook weinig zullen veranderen.

 

Onderdelen van SEO

Ook zoekmachineoptimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen. Google baseert de rankings natuurlijk aan de hand van honderden factoren. Het is niet exact bekend wat al deze factoren zijn, maar we weten wel dat de content op je website en de techniek van de website in orde moeten zijn. Hiernaast worden websites met autoriteit ook eerder laten zien. Autoriteit kan je opbouwen door linkjes naar je website te verzamelen. Dit noemen we ook wel linkbuilding.

 

Zelf doen of uitbesteden?

Het belangrijkste van linkbuilding is dat je op zoek gaat naar relevante backlinks. Wanneer je spammerige backlinks naar je website krijgt, heeft dit namelijk een negatief effect op je rankings. Wanneer je zelf een klein netwerk aan websites en partners hebt, dan kan het handig zijn om deze taak uit te besteden. Bedrijven als de Reputatiefabriek kunnen namelijk veel sneller betere backlinks verzamelen. Zo bespaar je zelf veel tijd en moeite.

Scroll naar boven